Return to site

1. Klimaat Op Tafel

- Een groot restjesdiner

De Uitdaging

Een avondmaal bereiden voor 150 personen, enkel en alleen met voedsel dat normaal gezien nooit op je bord zou belanden? De Klimaatambassadeurs serveerden als eerste uitdaging een feestelijk diner voor uiteindelijk meer dan 200 personen, en dat met afgekeurde voeding van de fabriek, achtergelaten groenten op het veld en beschadigde producten uit de winkel.

Reflecties & tips

Een spannende uitdaging: gasten uitnodigen, en tegelijkertijd op zoek gaan naar ingrediënten – waarvan je op voorhand niet weet wat en hoe veel je zal vast krijgen -, en een kok bereid vinden om à l’improviste een menu samen te stellen.. Veel factoren dus die je op voorhand niet goed in de hand hebt, maar wat er een echte uitdaging van maakt.

Uiteindelijk werd deze uitdaging zelf een beklijvende ervaring voor de Klimaatambassadeurs. Niet alleen legden ze de lat hoog voor de komende reeks uitdagingen, ze ervoeren de enorme omvang van voedselverspilling. De angst om niet genoeg voedsel te verzamelen bleek alvast ongegrond. Het probleem was eerder om al dit overig voedsel weg te krijgen, nadat zo veel mogelijk al werd verwerkt en uitgedeeld.

Deze eerste uitdaging is verzonnen en op poten gezet door de twee initiatiefnemende jongeren zelf. 
Zij stonden heel erg achter het idee en geloofden ook in de haalbaarheid. Doordat zij zo veel eigenaarschap ervaren hebben, was hun wilskracht en ook doorzettingsvermogen zo groot om zulk evenement op korte termijn te realiseren.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly