Return to site

10. Klimaatstraat

- Een duurzame kick-off van het nieuwe schooljaar

De Uitdaging

Een reuze vegetarische picknick voor scholieren in het centrum van de stad die volledig in teken staat van duurzaam naar school gaan. En dat volgens het ‘potluck’-principe: iedereen brengt iets mee en samen wordt er een inspirerend vegetarisch buffet uitgebouwd. Samen picknicken, schoolboeken kaften met geupcycled oud papier, oude schoolspullen ruilen met elkaar,..

Er zijn veel scholieren in de stad, de Klimaatambassadeurs willen hen graag positief in beeld brengen. En het meteen inspireren op vlak van duurzaam naar school gaan. Zo zijn vegetarische lunches lekker en gemakkelijk klaar te maken, of wat dacht je van boeken kaften met oude papieren zakken, magazinecovers of ander papier dat je normaal gezien zou wegsmijten?

Deze uitdaging combineert verschillende thema’s waar de Klimaatambassadeurs willen op inzetten: een sociale stad die ontmoeting tussen jongeren creëert, vegetarisch eten en inspiratie op vlak van upcycling.

  De aftermovie
Reflectie & tips

Evenementmatig en oplossingsgericht werken is een leuke manier van werken. Eén good practice kan een oplossing betekenen voor verschillende vraagstukken. Zo ging deze picknick over veel meer dan enkel vegetarisch eten: scholieren positief in beeld brengen, ontmoeting creëren in een sociale stad, inspireren op vlak van recyclage & upcycling… Er is veel mogelijk!

Naar scholieren toe werd dit voorgesteld als een leuk en feestelijk evenement. Dat we een sterke inhoudelijke boodschap brachten, kwam slechts impliciet naar voren. Gezelligheid was prioriteit, maar inspiratie en experiment komt des te sterker aan wanneer het impliciet wordt uitgestraald.

Doordat de drie initiatiefnemende jongeren dit heel erg als hun eigen evenement beschouwden, straalden ze ook zo veel enthousiasme uit dat aanstekelijk werkt. Door hun authenticiteit bereikten ze als vanzelf veel leeftijdsgenoten. 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly