Return to site

3. Zero Waste Challenge

- Een strijd om ter minste afval..

De Uitdaging
Is het mogelijk om zonder afval te leven?

Drie Klimaatambassadeurs en hun gezin gingen de strijd aan. Ze dagen zichzelf en elkaar uit om één maand lang zo weinig mogelijk afval te produceren. Zo willen ze eigenhandig ondervinden wat er allemaal komt kijken bij een afvalloos leven en of ze hun levensstijl voldoende kunnen aanpassen. Wekelijks fotograferen en wegen de drie gezinnen hun afval om te vergelijken met elkaar. Het doel is enerzijds om het minste afval te produceren, maar anderzijds om doorheen de weken steeds minder afval te produceren.

Reflecties & tips

De Zero Waste Challenge is een zeer aanstekelijke uitdaging; het nodigt gemakkelijk mensen uit om mee te doen. Allerlei strategieën zijn mogelijk, van heel klein tot heel groot. Afvalvrije lunches op het werk en op school, workshops,.. noem maar op! Er zijn veel mogelijkheden om anderen te betrekken bij deze uitdaging via kleinschalige experimentjes. Zo koppelden wij er een ZeroWaste-Selfie aan en daagden anderen uit om hetzelfde te doen. Mensen kunnen gemakkelijk meedoen door één dag al het verzamelde afval bij te houden en te fotograferen, een week zo afvalarm mogelijk te leven, nieuwe strategieën ook zelf uit te testen, enz. Via Facebook werden foto’s breed gedeeld en verspreid, wat voor extra zichtbaarheid zorgde.

De drie initiatiefnemende jongeren waren heel erg enthousiast toen ze deze uitdaging verzonnen en keken er dus erg naar uit om de wedstrijd aan te gaan. Enkel zo konden ze hun gezin enthousiast krijgen om mee te doen. Hun overtuiging voor de uitdaging werkte echter aanstekelijk, waardoor dit vanzelf andere mensen in hun omgeving triggerde om mee te doen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly