Return to site

9. N-ICEBOX

- Een deelfrigo voor je etensrestjes

De Uitdaging

Voedselverspilling vindt plaats op grote schaal. Maar ook bij huishoudens wordt vaak te veel gekookt en belanden er meer dan eens restjes in de vuilnisbak. Om die verspilling tegen te gaan, gingen de Klimaatambassadeurs op zoek naar een creatieve oplossing.

‘Recycleer je etensrestjes en deel ze met een onbekende’

De N-ICEBOX is een meubel met een koelkast, warmhoudkast en een schaal voor groente en fruit. Mensen die te veel gekookt hebben, kunnen hun overschotjes in de N-ICEBOX deponeren zodat andere mensen (met grote of kleine honger) eruit kunnen nemen wat ze nodig hebben. Dit meubel stond twee maanden lang in de inkomhal van de bibliotheek. Met de N-ICEBOX willen de Klimaatambassadeurs op een creatieve manier voedselverspilling tegengaan.

Reflectie & tips

Ook deze uitdaging had een heel experimenteel karakter: stoppen met praten over voedselverspilling, maar zelf de handen uit de mouwen steken en er iets aan doen. Zélf een meubel bouwen.

Het bouwen van zo’n meubel is gemakkelijk, maar het uitbaten en laten leven is moeilijker. Vooreerst vereist dit een stevige denkoefening op vlak van regels, hygiëne, vandalisme,..  

We stonden lang stil bij de vraag ‘wanneer zou jijzelf er wel/niet iets uithalen?’ en probeerden de drempels zo goed mogelijk weg te werken. Dagelijks onderhoud van de N-ICEBOX was één van de antwoorden.

Dit concept leeft maar wanneer genoeg mensen op de hoogte zijn van het bestaan en dit laten leven. Als een geluk bij een ongeluk zorgden gestolen koelkasten voor heel wat publiciteit en dus naambekendheid.
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly